Glutenfrie havrekjeks med tahini og banan

Jeg har vært på reise de siste to ukene, hit og dit fra skole til skole, og holdt foredrag og skrivekurs for elever i videregående skole. Det er ikke bare veldig gøy, det er også ganske slitsomt. Redningen min har vært disse godsakene.
De både løfter blodsukkeret før jeg skal prestere og er fantastiske som premie etter en lang dag på scenen. De er så enkle å lage og de er fortsatt gode etter tre dager i kofferten. Rett og slett et lite matmirakel, spør du meg.


Stemmer: 5
Rating: 4.8
Deg:
Rating: 4.8
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
30 minutter |
Porsjoner |
kjeks
|
Ingredienser
- 100 g banan
- 70 g havregryn 70 g = ca. 2 dl
- 30 g tahini 30 g = ca. 2 ss
- 20 g mandelmel bruk byggmel for en mer kortreist og ikke glutenfri variant
- 20 g valnøtter finhakket
- 1 ss vegansk smør
- 2 ts rosiner
- 1 ts kanel
- 1 krm uraffinert salt
- solsikkekjerner
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 5
Rating: 4.8 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Mos bananen med en gaffel eller potetmoser.
- Bland alle ingrediensene utenom solsikkekjerner i en bakebolle og la røra stå og svelle i ca. 10 minutter på benken.
- Form passelig store kjeks og strø over solsikkekjerner, gjerne på begge sider og på kantene.
- Bak i ovnen på bakepapirkledt steikebrett i ca. 15. minutter. Avkjøl på rist.
- Disse holder seg fint i et håndkle eller et brødklede i 4 dager. Den fjerde dagen er de dog litt tørrere enn den aller første. Men gode lell!
Author: HeleneGuaker
Hei! Korleis kan desse kallast glutenfrie når dei inneheld bygg?
Hei! Åh, det var veldig godt at du påpekte – jeg endra nylig oppskrifta for å få en mer kortreist variant, men da glemte jeg å beholde den glutenfrie erstatningen for bygg, som er mandelmel. Tusen takk for tilbakemeldinga! Beste hilsen Helene