Kald kakao med chilli

Jeg har vært forkjøla noen dager, og vanligvis pleier jeg å trøste meg med varm kakao. Men det er ikke alltid det frister å drikke noe varmt når kroppen er overoppheta fra før. I dag lagde jeg derfor denne: En kald, men kremete og luftig kakao med chilli, søtet med superbæret morbær.
Morbær er full av vitaminer og antioksidanter, spesielt jern og vitamin c. Kakao er rik på magnesium og fiber. Velger du i tillegg rå kakao, er mange av de opprinnelige næringsstoffene intakt. Rå kakaobønner blir tørket på lav varme (ikke høyere enn 42 grader), sammenlignet med tradisjonell kakao hvor bønnene blir ristet på 120-130 grader. Rød chilli har også et høyt nivå av vitamin c, i tillegg til vitamin B6, kalium, magnesium og jern. Drikker du denne kakaoen kan du ikke annet enn å føle deg dønn sunn etterpå. Og så smaker den kjempegodt!


Rating: 5
Deg:
Totaltid |
3 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 2 dl plantemelk jeg bruker usøtet soyamelk fra Provamel, kjøpes på helsekost/nett
- 4 ts rå kakao
- 20 g morbær/mulberry kjøpes på helsekost/nett
- 5 g fersk chilli uten frø
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 2
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Stavmiks alt i en smal beholder med høye kanter (jeg brukte et lite norgesglass). På den måten får du en fluffy kakao. Bon apetit og god bedring!