Butter tofu med potet

Jeg har slutta å bruke ris, siden det krever veldig mye vann og er langreist. Norske poteter derimot, de er jo mulige å få tak i året rundt. Dette er derfor en litt annerledes butter tofu, men dæggærn så god.

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
- 3 ss solsikkeolje 2 av spiseskjeene skal brukes til å steike tofuen, 1 skal til gryta
- 270 g tofu Kiwi har begynt å ta inn Europeisk øko-tofu fra Helios. Jeg bruker bare den, den er perfekt fast for min smak
- 1 ss tamari eller soyasaus
- 120 g rødløk finhakket, 120 g er ca en halv stor, eller en liten rødløk
- 15 g fersk hvitløk finhakket, 15 g er ca tre store fedd
- 10 g fersk ingefær finhakket, 10 g er ca like mye som en liten tommel
- 1 ss garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts malt koriander
- 800 g grovhakket tomat
- 350 g potet ukokt, i terninger
- 35 g kokoskrem evt kan du bruke 1,5 dl kokosmelk (100%) som erstatning for 35 g kokoskrem
- 1 ss cashewsmør kan erstattes med mer kokoskrem eller kokosmelk
- 1,5 ts uraffinert salt
- 1 krm pepper
- friske urter jeg har brukt gressløk her. Koriander er også nydelig
- cashewnøtter finhakket, som garnityr
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Ha 2/3 av oljen i ei steikepanne. Sett plata på middels varme.
- Kutt tofuen i terninger. Jeg pleier ikke å klemme ut vannet av denne tofuen, siden den allerede er superfast og fin. Steik i ca 20 minutter til terningene har fått gyllen skorpe.
- Begynn med ingrediensene til gryta mens tofuen steiker. Kutt rødløk, hvitløk og ingefær. Varm resten av olja i en kjele. Ha plata på middels varme. Steik alle tre sammen i ca. 5 minutter til løken er blank og litt slapp.
- Bland garam masala, gurkemeie, malt koriander i en skål ferdig oppmålt og klart til å tilsettes gryta. Gjør i tillegg klart tomatene. De skal oppi like etter at du har hatt i krydderet.
- Ha krydderet i gryta og rør om et par ganger. Ha i tomatene og la det koke opp. Skru ned plata og sett på lokk. Tomatsaus har en tendens til å lage vulkanutbrudd på kjøkkenet. Hold den bare såvidt over kokepunktet, så den ikke svir seg.
- Kutt potetene i terninger, jeg bruker poteter med skall. Ha dem i gryta. De trenger ca. 30 minutter på å bli møre, alt ettersom hvor store terninger du har laget.
- Hvordan går det med tofuen? Hvis den har fått ei fin skorpe nå, er det på tide å ha i tamari/soyasaus. Det er lurt å skru ned varmen ytterligere før du gjør dette, ellers vil det frese og således sprute en del. Sett plata til side. Tofuen kan du ha i gryta når potetene er ferdigkokt.
- Tilbake til gryta: Ha i kokoskrem eller kokosmelk, og eventuelt cashewsmør, sammen med salt og pepper. Nå skal den få koke i til potetene er ferdig. Rør om av og til for å kontrollere at det ikke har svidd seg i bunnen. Smak til. Server med friske urter og cashewnøtter.
Author: HeleneGuaker