Butter tofu med potet

Butter tofu med potet

Jeg har slutta å bruke ris, siden det krever veldig mye vann og er langreist. Norske poteter derimot, de er jo mulige å få tak i året rundt. Dette er derfor en litt annerledes butter tofu, men dæggærn så god.

Skriv ut

Butter tofu med potet

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

personer

Ingredienser

Rett og region

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

personer

Ingredienser

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Ha 2/3 av oljen i ei steikepanne. Sett plata på middels varme.
  2. Kutt tofuen i terninger. Jeg pleier ikke å klemme ut vannet av denne tofuen, siden den allerede er superfast og fin. Steik i ca 20 minutter til terningene har fått gyllen skorpe.
  3. Begynn med ingrediensene til gryta mens tofuen steiker. Kutt rødløk, hvitløk og ingefær. Varm resten av olja i en kjele. Ha plata på middels varme. Steik alle tre sammen i ca. 5 minutter til løken er blank og litt slapp.
  4. Bland garam masala, gurkemeie, malt koriander i en skål ferdig oppmålt og klart til å tilsettes gryta. Gjør i tillegg klart tomatene. De skal oppi like etter at du har hatt i krydderet.
  5. Ha krydderet i gryta og rør om et par ganger. Ha i tomatene og la det koke opp. Skru ned plata og sett på lokk. Tomatsaus har en tendens til å lage vulkanutbrudd på kjøkkenet. Hold den bare såvidt over kokepunktet, så den ikke svir seg.
  6. Kutt potetene i terninger, jeg bruker poteter med skall. Ha dem i gryta. De trenger ca. 30 minutter på å bli møre, alt ettersom hvor store terninger du har laget.
  7. Hvordan går det med tofuen? Hvis den har fått ei fin skorpe nå, er det på tide å ha i tamari/soyasaus. Det er lurt å skru ned varmen ytterligere før du gjør dette, ellers vil det frese og således sprute en del. Sett plata til side. Tofuen kan du ha i gryta når potetene er ferdigkokt.
  8. Tilbake til gryta: Ha i kokoskrem eller kokosmelk, og eventuelt cashewsmør, sammen med salt og pepper. Nå skal den få koke i til potetene er ferdig. Rør om av og til for å kontrollere at det ikke har svidd seg i bunnen. Smak til. Server med friske urter og cashewnøtter.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.