Lines lune potetsalat

Lines lune potetsalat

Tenk at vi fortsatt har sommer i store deler av landet! Det innebærer forlenget grillsesong, og endelig har jeg fått tid til å gjenskape denne nydelige potetsalaten.

Jeg fikk den servert hos venner i Trondheim tidligere i sommer. Heldig meg, sier jeg bare! Den passer til alle mulig typer grillmat. Jeg fikk den servert til fylt sopp og grønnsaker på grillspyd. Beste grillinga i hele sommer!

Skriv ut

Lines lune potetsalat

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

personer

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

personer
Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader og kutt potetene i terninger. Behold gjerne skallet på, det er der mesteparten av de sunne sakene sitter. Bak i form med litt olje og salt, i ca. 20 minutter, alt ettersom hvor store terninger du lager. Bruk gjerne dampfunksjon om du har det! Da må du sette ned varmen noe og redusere tiden i ovnen.
  2. Bland potetene med økologisk avokado, helst europeisk. Som vi veit, er avokado en vann-versting. Det kan naturligvis ikke sammenlignes med kjøttproduksjon, men det er fortsatt veldig belastende for miljøet der det dyrkes.
  3. Rist pinjekjernene i tørr panne på høy varme. IKKE forlat panna og rør ofte. Løft panna av varmen så fort pinjekjernene har blitt gylne. Ha dem over på en skål eller rett i potetsalaten. Ikke la dem ligge i ei varm panne og bli brent.
  4. Jeg liker å blande inn ulike typer løk og urter, for ekstra snert. Her er det bare fantasien din som kan sette grenser!
  5. Smak til med salt og pepper og server!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.