Lines lune potetsalat

Tenk at vi fortsatt har sommer i store deler av landet! Det innebærer forlenget grillsesong, og endelig har jeg fått tid til å gjenskape denne nydelige potetsalaten.
Jeg fikk den servert hos venner i Trondheim tidligere i sommer. Heldig meg, sier jeg bare! Den passer til alle mulig typer grillmat. Jeg fikk den servert til fylt sopp og grønnsaker på grillspyd. Beste grillinga i hele sommer!

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Totaltid |
30 minutter |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
- 500 g potet i store terninger, bakes i ovnen
- 1 stk økologisk avokado
- 50 g pinjekjerner
- vårløk
- rødløk
- gressløk
- ruccola
- extra virgin olivenolje
- salt og pepper
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader og kutt potetene i terninger. Behold gjerne skallet på, det er der mesteparten av de sunne sakene sitter. Bak i form med litt olje og salt, i ca. 20 minutter, alt ettersom hvor store terninger du lager. Bruk gjerne dampfunksjon om du har det! Da må du sette ned varmen noe og redusere tiden i ovnen.
- Bland potetene med økologisk avokado, helst europeisk. Som vi veit, er avokado en vann-versting. Det kan naturligvis ikke sammenlignes med kjøttproduksjon, men det er fortsatt veldig belastende for miljøet der det dyrkes.
- Rist pinjekjernene i tørr panne på høy varme. IKKE forlat panna og rør ofte. Løft panna av varmen så fort pinjekjernene har blitt gylne. Ha dem over på en skål eller rett i potetsalaten. Ikke la dem ligge i ei varm panne og bli brent.
- Jeg liker å blande inn ulike typer løk og urter, for ekstra snert. Her er det bare fantasien din som kan sette grenser!
- Smak til med salt og pepper og server!
Author: HeleneGuaker