Potet- og blomkålsuppe

Ei mettende og varmende suppe for de mest hustrige høstdagene. Kortreist er den også!
Jeg baker potetene i ovnen først, for da får de så god konsistens – eller jeg bruker rester fra gårsdagens middag.
Jeg bruker måleskjeer når jeg lager mat. Alle oppskriftene mine basert på slike type skjeer. Det kan være stor forskjell på ei teskje du bruker å røre i teen med, og ei måleskje-teskje.

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
30 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 100 g gul løk i skiver
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 350 g blomkål i buketter
- 1,3 l vann
- 300 g potet ferdigkokt eller bakt i ovnen
- 2 ss næringsgjær for å få nok umami, kjøpes på helsekost eller nett
- 2 ss buljongpulver eller to terninger grønnsaksbuljong
- 1 ts sitron- eller limesaft
- 2 krm salt kan hende du trenger å bruke mer om du har natriumredusert salt
- 1 krm pepper
- 1 ss olivenolje til steiking av løk og garnityr
- 1 neve friske urter jeg har brukt gressløk og kruspersille
- 1 stk stavmikser
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Steik løk i olje i en middels stor kjele i ca. 5 min. på middels varme. Rør ofte så ikke løken svir seg.
- Ha i hvitløk og steik ytterligere i 2 min.
- Ha i blomkål sammen med buljongpulver og vann.
- Kok i ca. 5-7 minutter under lokk. Hvis du ikke har ferdigkokte/bakte poteter, men velger å koke dem sammen med blomkålen, så må du justere opp mengden vann.
- Ha i resten av ingrediensene og mos med stavmikser.
- Smak til med salt og pepper og server med krutonger og litt olivenolje, eller friske urter.
Author: HeleneGuaker