Potet- og blomkålsuppe

Potet- og blomkålsuppe

Ei mettende og varmende suppe for de mest hustrige høstdagene. Kortreist er den også!

Jeg baker potetene i ovnen først, for da får de så god konsistens – eller jeg bruker rester fra gårsdagens middag.

Jeg bruker måleskjeer når jeg lager mat. Alle oppskriftene mine basert på slike type skjeer. Det kan være stor forskjell på ei teskje du bruker å røre i teen med, og ei måleskje-teskje.

Skriv ut

Potet- og blomkålsuppe

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Steik løk i olje i en middels stor kjele i ca. 5 min. på middels varme. Rør ofte så ikke løken svir seg.
  2. Ha i hvitløk og steik ytterligere i 2 min.
  3. Ha i blomkål sammen med buljongpulver og vann.
  4. Kok i ca. 5-7 minutter under lokk. Hvis du ikke har ferdigkokte/bakte poteter, men velger å koke dem sammen med blomkålen, så må du justere opp mengden vann.
  5. Ha i resten av ingrediensene og mos med stavmikser.
  6. Smak til med salt og pepper og server med krutonger og litt olivenolje, eller friske urter.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.