Vegansk lapskaus

Vegansk lapskaus

Nå er tida inne for å bedrive litt matauk, med kortreiste og helt ferske grønnsaker. Lapskaus er perfekt matauk-mat, enkelt å fryse ned og supert for travle hverdager.

Jeg synes at helt vanlig lapskaus i seg sjøl blir litt tynt – man (jeg) blir litt for fort sulten igjen. Derfor har jeg lagd en versjon med hel spelt. Byggryn kan også brukes. For å gjøre den enda mer morsom har jeg også hatt oppi noen biter med vegansk pølse.

Skriv ut

Vegansk lapskaus

Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Hvis du ikke har ferdigkokt speltgryn eller byggryn, vil jeg anbefale å begynne med det. Husk at ferdigkokt veier mer enn ukokte. Følg mengdeanvisningen for ikke å lage byggrynsgrøt med grønnsaker i.
  2. Kutt grønnsakene og ha dem i en stor kjele. Vent med spinaten. Ha i vann så det akkurat dekker grønnsakene.
  3. Ha i buljong og salt/pepper.
  4. La koke under lokk i ca 20 minutt til grønnsakene er møre. Koketida avhenger av hvor store biter du har kutta.
  5. For å få den rette lapskausfølelsen kan du mose noen ferdigkokte potetbiter med gaffel.
  6. Ha i spinaten mot slutten av koketida.
  7. Ha i ferdigkokte gryn i lapskausen til slutt, sammen med vegansk pølse om du vil bruke det.
  8. Smak til og server - eller frys ned til kalde vinterkvelder. Hvis du fryser ned i glass, husk på å la det være igjen litt godt rom på toppen, ellers risikerer du at glasset sprekker når maten fryser.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.