Vegansk lapskaus

Nå er tida inne for å bedrive litt matauk, med kortreiste og helt ferske grønnsaker. Lapskaus er perfekt matauk-mat, enkelt å fryse ned og supert for travle hverdager.
Jeg synes at helt vanlig lapskaus i seg sjøl blir litt tynt – man (jeg) blir litt for fort sulten igjen. Derfor har jeg lagd en versjon med hel spelt. Byggryn kan også brukes. For å gjøre den enda mer morsom har jeg også hatt oppi noen biter med vegansk pølse.


Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
30 minutter |
Totaltid |
45 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 700 g potet i terninger
- 400 g gulrot i litt tjukke skiver
- 400 g kålrot i terninger
- 200 g pastinakk i halvmåner
- 1 stk purre
- 200 g spinat kan bruke både fersk og fryst
- 400 g ferdigkokt hel spelt eller byggryn
- 3 stk buljongterninger jeg anbefaler Umamibuljong fra Helios, kjøpes på helsekost eller nett
- 1 ts salt jeg anbefaler himalaysalt eller annet bergsalt for å unngå eventuelle miljøgifter fra havet
- 2 krm malt pepper
- 2 stk veganske pølser i skiver, valgfritt
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Hvis du ikke har ferdigkokt speltgryn eller byggryn, vil jeg anbefale å begynne med det. Husk at ferdigkokt veier mer enn ukokte. Følg mengdeanvisningen for ikke å lage byggrynsgrøt med grønnsaker i.
- Kutt grønnsakene og ha dem i en stor kjele. Vent med spinaten. Ha i vann så det akkurat dekker grønnsakene.
- Ha i buljong og salt/pepper.
- La koke under lokk i ca 20 minutt til grønnsakene er møre. Koketida avhenger av hvor store biter du har kutta.
- For å få den rette lapskausfølelsen kan du mose noen ferdigkokte potetbiter med gaffel.
- Ha i spinaten mot slutten av koketida.
- Ha i ferdigkokte gryn i lapskausen til slutt, sammen med vegansk pølse om du vil bruke det.
- Smak til og server - eller frys ned til kalde vinterkvelder. Hvis du fryser ned i glass, husk på å la det være igjen litt godt rom på toppen, ellers risikerer du at glasset sprekker når maten fryser.
Author: HeleneGuaker