Ovnsbakt paprika

Ovnsbakt paprika har masse umami, hvilket betyr at det smaker veldig godt uten at du heeeelt klarer å sette fingeren på hvorfor. Det er det som er det magiske med umami.
Ovnsbakt paprika kan heve en litt kjedelig rett, som for eksempel ei litt tam grønnsakssuppe. Den kan brukes i wrap med hummus og tamaristekt tofu eller som på bildet: i ei lompe med en vegansk smøreost (Go’Vegan eller PåMackan fra Oatly) ovnsbakt aubergine, parmevegano og ruccola. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
45 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
paprika
|
Ingredienser
- 3 stk paprika gul eller rød
- 1 ss olivenolje
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt paprika i fire og fordel i ei ildfast form eller på et bakebrett, med utsida opp.
- La stå i ovnen i ca. 45 min, til bitene har fått ei mørk steikeskorpe. Skallet vil boble seg og bli brunsvidd noen steder. Det er tegn på at paprikaen er ferdig og klar for skrelling.
- Før du drar av skallet, vil jeg anbefale å la bitene kjøle seg ned i 10 min.
- Server slik som foreslått i innledningen.
- Oppbevar i kjøleskap på tett glass med 1 ss olje. Paprikaen vil holde seg fint i 3-4 dager.
Author: HeleneGuaker