Raw tortillas

Raw tortillas

Raw tortillas spiste jeg for første gang på en rawfood-restaurant i Montreal. Og siden den gang har jeg tenkt at jeg en gang er nødt til å gjenskape dem, for det er noe av det beste jeg har smakt. Nå har jeg endelig klart å smake meg fram til en variant som er tilnærma lik.

Rawfood betyr helt enkelt at ingrediensene ikke er varma opp til mer enn 42 grader. Det bevarer næringsstoffene som ellers forsvinner ved hardere oppvarming. Maten blir altså, som navnet tilsier, som om du skulle spist den rå.

Man bruker en dehydrator når man lager rawfood, men man kan også sette steikeovnen på 50 grader og sette ei sleiv i døråpninga.

Server slik du foretrekker tacoen, eller bare som en vanlig wrap. Disse lefsene er så rike på smak at jeg gjerne bruker ingredienser med mindre smak enn taco. På bildet har jeg brukt Go’vegans «smøre», sammen med ruccola, valnøtter og fattigmannspesto. Her er oppskriften til fattigmannspesto.

Skriv ut

Raw tortillas

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

30 minutter

Totaltid

6 timer

Porsjoner

lefser

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

30 minutter

Totaltid

6 timer

Porsjoner

lefser

Ingredienser

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Legg chiafrø og linfrø i bløt. La svelle i ca. 30 minutter. Rør innimellom og etterfyll eventuelt med ørlite vann om du synes frøa ikke sveller godt nok. Du skal dog sitte igjen med en ganske tjukk grøt.
  2. Kutt paprika og squash i terninger.
  3. Kjør linfrøblandinga, grønnsakene og salt i ei kjøkkenmaskin til du har fått ei jevn masse. Du kan også bruke stavmikser.
  4. Fordel massen på bakepapir i porsjoner og bruk slikkepott for å lage lefsene så jevne som mulig, ca 0,5 cm tykke. Pass på at ikke hver tortillas blir for tynn. Den kommer til å bli tynn når den tørker, bare vent og se!
  5. Hvis du bruker deydrator kan det hende at du har paraflexx bakeunderlag og foretrekker å bruke det framfor bakepapir. Jeg bruker bakepapir i min dehydrator og det fungerer helt fint.
  6. La stå i ovnen eller dehydratoren i 5-6 timer. Sjekk innimellom. Vend lefsene når de er mulig å løsne fra bakekpapiret.
  7. Tørka mat har lang holdbarhet. Jeg oppbevarer mine lefser i stoffpose på benken, og de kan ligge i flere uker helt uten problemer.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.