Knekkebrød med rug

UmamiRama elsker hjemmelaga knekkebrød. Litt fordi det kiler i magan. Og litt fordi det føles bra å spise mat der vi kjenner alle ingrediensene. Her er det verken tilsatt gjær, sukker eller fargestoffer.

Rating: 0
Deg:
Rett og region
Forberedelsestid |
30 min |
Lagetid |
70 min |
Totaltid |
70 min |
Porsjoner |
stk
|
Ingredienser
- 3 dl rugmel
- 2 dl havregryn
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl sammalt spelt
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl bokhvete
- 1 ts salt
- 8 dl vann
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 0
Rating: 0 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 150-160 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle og la svelle i 10 minutter.
- Smør massen utover to bakepapirkledde brett og steik på varmluft i 15 minutter. Ta ut brettene og del opp med skarp kniv eller pizzaskjærer. Vi liker litt store knekkebrød og deler opp i enten 12 eller 16 biter på hvert brett.
- Sett knekkebrødet inn igjen i ovnen. Bytt om på brettene etter ca. 15 minutter. La stå i ytterligere 30 minutter. Hvis du ikke er vant med å bruke varmluftfunksjonen på ovnen din, vil vi råde deg til å følge med underveis. Eller steik ett og ett brett, på vanlig steikefunksjon.
- Oppbevar på benken i ei kørj eller i en brødboks/kakeboks.
- Her i huset spiser vi knekkebrød med avokado, pesto og tomat, eller tomatsaus (rester etter bolognese), pesto og parmevegano.
Notater
Dette er en utgangsoppskrift som det går an å være kreativ med. Hvis du ikke har bokhvete, kan du bruke chiafrø. Eller dobbel mengde sesamfrø. Eller hempfrø. Eller bare mer havregryn. Rugmel og havregryn er de to bestanddelene jeg synes det er viktigst å ha med her. Rugmelet gir en karakteristisk hardhet og krønsj, og havre er billig og supersunt.
Vi pleier også å bytte ut noe av frøene med valnøtter og mandler. Mandlene må kjøres litt i kjøkkenmaskina før de blandes inn i røra.
Hvis du ønsker et litt tynnere knekkebrød, kan du fordele massen over flere brett.