Vegansk langtidsheva grytebrød

Vegansk langtidsheva grytebrød

Hvis du ikke er glad i å kna og elte og sprute mjøl over hele huset, er dette en super oppskrift for deg. Og så smaker det utrolig godt med langtidsheva brød!

Skriv ut

Vegansk grytebrød

Vegansk grytebrød
Stemmer: 4
Rating: 4.5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

8 timer

Lagetid

1 timer

Totaltid

9 timer

Porsjoner

brød

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

8 timer

Lagetid

1 timer

Totaltid

9 timer

Porsjoner

brød

Ingredienser

Vegansk grytebrød
Stemmer: 4
Rating: 4.5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  2. Hell over kaldt vann og elt det sammen. Deigen skal være ganske klissete.
  3. La stå på benken i 8-12 timer med et klede over. Om den står lenger er det bare bra. Jo lengre tid, jo bedre smak.
  4. Dette punktet hender det vi hopper over hvis vi ikke gidder vente lenger. Men brødet blir luftigere hvis du tar deg tida: Elt brødet noen runder i bollen slik at deigen faller sammen. Etterhev i ca. 2 timer.
  5. Sett ovnen på 250 grader. Sett samtidig inn gryta du skal bruke. Vi bruker Knuspertopf og den lager veldig saftig og godt brød. En god jerngryte fungerer også.
  6. Ta ut gryta når ovnen har nådd 250 grader (den er grisevarm, så sørg for å bruke skikkelige grytekluter). Ha gjerne litt mjøl nederst i gryta, men det er ikke nødvendig. Den varme gryta gjør at deigen slipper kanten.
  7. Velt deigen over i gryta. Sett gryta på nederste rille i ovnen med lokket på.
  8. La stå i ca. 30 minutter. Ta av lokket og skru ned varmen til 225 grader. La stå i ca. 10-15 minutter til brødet har fått en gyllen farge.
  9. Velt brødet over på ei rist og bank med knoken for å teste om det er ferdig. Hvis du får en fin, hul lyd er brødet ferdig. Hvis ikke kan du ettersteke uten gryta i ca. 10 minutter.
  10. La avkjøle i ca. 15 minutter og spis med ditt favorittpålegg! Oppbevar på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle.
    Vegansk grytebrød


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.