Veganske rødbetburgere

Høsten er rødbet-tid, og denne smakfulle og antioksidantrike grønnsaken gjør seg utrolig godt i veganburgere.
Tips 1: Server med vegansk cheddar. Klikk her for oppskrift.
Tips 2: Lag mange og frys ned. De er helt perfekte å ta opp fra fryseren om morgenen hvis du veit at du har en travel ettermiddag.

Stemmer: 4
Rating: 4.75
Deg:
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
30 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
50 minutter |
Porsjoner |
stk
|
Ingredienser
- 200 g rødbet i staver
- 100 g quinoa kokt
- 40 g løk
- 10 g fersk chilli uten frø
- 10 g hvitløk (2 fedd er ca. 10 gram)
- 2 ts limesaft
- 30 g havregryn
- 2 ts olivenolje
- 2 krm salt vi foretrekker himalayasalt
- 2 ts næringsgjær kan sløyfes. Vi bruker det for å få litt umami i burgeren
- olivenolje til rødbetene
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 4.75 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader.
- Vask og kutt rødbetene i staver og ha dem over i ei ildfast form. Risle over litt olivenolje og litt salt.
- La stå på midterste rille i ovnen i 20-30 minutt. Smak på dem underveis og dekk til med et bakepapir hvis de begynner å bli mørke i kantene.
- Skru ned varmen i ovnen til 200 grader.
- La rødbetene avkjøles og ha dem i ei kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene.
- Form 6 burgere på ei bakepapirkledt steikeplate. Steik på 200 grader i 10 minutter på hver side.
- Server med godt brød, vegansk cheddar, litt bladgrønt og søtpotetfries.
- Vi blir superglade om du tar et bilde av burgeren og legger ut på Instagram eller Facebook, og tagger Umamirama!
Author: HeleneGuaker