Sommerruller med sataysaus

Sommerruller med sataysaus

Skal du på tur, ha fest eller kose deg i sofaen? Da er sommerruller vårt beste tips. De kan lages dagen før, er lette å pakke med seg og smuler ikke.

De er morsomme både å lage og spise for hele familien. Men er det første gangen du lager det, kan det hende du skal ha ei ekstra pakke rispapir i bakhånd. Rispapiret går lett i stykker.

Sommerruller smaker dødsgodt med denne sataysausen.

Her finner du oppskrift til tamaristekt tofu som vi bruker i sommerrullene.

Skriv ut

Sommerruller med sataysaus

Sommerruller ferdig rullet
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Forberedelsestid

30 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

90 minutter

Porsjoner

ruller

Ingredienser

Forberedelsestid

30 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

90 minutter

Porsjoner

ruller

Ingredienser

Sommerruller ferdig rullet
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kok glassnudlene som anvist på pakka og legg dem i kaldt vann.
  2. Tamaristeik tofuen og del den i staver.
  3. Kutt alle ingrediensene i like lange staver. Bruk tofublokkens lengde som utgangspunkt. Dette bestemmer sommerrullens lengde.
    Sommerruller oppkutta ingredienser
  4. Lag like hauger av ingrediensene.
    Sommerruller fordelt i like hauger
  5. Varm opp 0,5 liter vann i ei steikepanne med diameter som er større enn rispapiret. Ikke varmere enn at du kan stikke fingra nedi.
  6. Dypp papiret et par ganger i vannet slik at hele blir fuktig. Nå blir det klebrig som lim og mjukt som tyggis, så her må du være både snar og fingernem. Hos oss blir alltid de første fjorten litt rare. Men den siste blir fin, da.
    Sommerruller bløtlegging av rispapir
  7. Legg det bløtlagte rispapiret på undersida av en kjele som er ca. 15 cm. i diameter. Du vil at rispapiret skal stikke utafor kjelebunnen, for da blir det enklere å få tak i når du skal brette opp sidene av rispapiret.
  8. Legg en ferdiglagd ingredienshaug ca. tre centimeter fra den ene kanten av rispapiret.
    Sommerruler rulling steg 1
  9. Brett rispapiret én gang over ingredienshaugen.
    Sommerruller rulling steg 2
  10. Brett inn sidene.
    Sommerruller rulling steg 3
  11. Rull papiret tett sammen. Sånn som du bretter matpapiret rundt brødskivene i ei matpakke. Ruller du for løst, vil innholdet ramle ut når du spiser.
    Sommerruller ferdig rullet
  12. Hver ferdiglagde rull må dekkes med et fuktig håndkle eller has i en lufttett boks, slik at de ikke tørker ut.
  13. Server med sataysaus.

Notater

Hvis du serverer sommerruller til middag, anbefaler vi å lage 5 stk til hver voksne person. Hvor stor porsjon man spiser, kommer nødvendigvis an på om man trener mye eller spiser mange mellommåltider i løpet av dagen. Vi elsker rester og lager gjerne mer enn det vi trenger. Sommerrullene er gode dagen derpå også, om du legger dem i en lufttett beholder.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.