Økologisk pizzabunn

Ferdig pizzabunn er digg. Hjemmelaget pizzabunn er fantastisk. Heløkologisk og hjemmelaget pizzabunn er uslåelig.
Å lage den hjemme er enkelt. Du trenger ikke å kunne kaste den rundt i luften som en ekte italiener for å få den ekte italienske smaken. Hemmeligheten ligger nemlig i råvarene.
For den luftigste og fineste pizzabunnen, bruk mjøltypen Tipo 0 (null). Dette er det fineste mjølet du kan få tak i, og det er utmerket til din pizzabunn.
Forslag til vegansk pizzatopping:
- Gratineringsost, oljebasert pesto, krema cashewpesto
- Tamaristekt tofu
- halve cherrytomater, skiva sopp, ruccola, rødløk, m.m.
I tillegg kan du ha på god olivenolje rett før du serverer pizzaen.
Slik lager du luftig og sprø pizzabunn hjemme:
Framgangsmåte
- Hell mjølet i en stor bakebolle sammen med salt og gjær og bland de tørre ingrediensene sammen.
- Bland inn olivenoljen, og litt og litt vann til deigen slutter å være klebrig.
- Strø litt mjøl på benken og elt deigen kraftig i ca. 5 min. Dette strekker og aktiverer glutenproteinene i mjølet, og gjør deigen saftigere og lettere å heve.
- Putt deigen tilbake i bakebollen. Dekk den med et vått håndkle e.l. og sett den på et lunt sted i ca. 60 minutter. Vi pleier å sette den i ovnen på 40 grader, men badets varmekabler fungerer også utmerket.
- Når deigen har doblet sin størrelse, ta den ut av bakebollen og elt den kraftig i 5 nye minutter. Del opp deigen i like biter og kjevle den ut til ønsket størrelse. Den skal være så tynn som mulig uten at den revner eller får hull.
- Ha på ønsket fyll og steik pizzaen på 225 grader til skorpa begynner å bli gyllen. Ca 8-12 minutter.
Notater
Som topping bruker vi for eksempel:
- økologisk pizzasaus
- krema cashewpesto, gratineringsost, eller oljebasert pesto
- tamaristekt tofu
- halve cherrytomater, skivet sopp, ruccola, rødløk, m.m.
Author: HeleneGuaker