Økologisk pizzabunn

Økologisk pizzabunn

Ferdig pizzabunn er digg. Hjemmelaget pizzabunn er fantastisk. Heløkologisk og hjemmelaget pizzabunn er uslåelig.

Å lage den hjemme er enkelt. Du trenger ikke å kunne kaste den rundt i luften som en ekte italiener for å få den ekte italienske smaken. Hemmeligheten ligger nemlig i råvarene.

For den luftigste og fineste pizzabunnen, bruk mjøltypen Tipo 0 (null). Dette er det fineste mjølet du kan få tak i, og det er utmerket til din pizzabunn.

Forslag til vegansk pizzatopping:

I tillegg kan du ha på god olivenolje rett før du serverer pizzaen.

Slik lager du luftig og sprø pizzabunn hjemme:

Skriv ut

Økologisk Pizzabunn

pizzabunn
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

15 min

Lagetid

10 min

Totaltid

90 min

Porsjoner

pizzaer

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

15 min

Lagetid

10 min

Totaltid

90 min

Porsjoner

pizzaer

Ingredienser

pizzabunn
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Hell mjølet i en stor bakebolle sammen med salt og gjær og bland de tørre ingrediensene sammen.
  2. Bland inn olivenoljen, og litt og litt vann til deigen slutter å være klebrig.
  3. Strø litt mjøl på benken og elt deigen kraftig i ca. 5 min. Dette strekker og aktiverer glutenproteinene i mjølet, og gjør deigen saftigere og lettere å heve.
  4. Putt deigen tilbake i bakebollen. Dekk den med et vått håndkle e.l. og sett den på et lunt sted i ca. 60 minutter. Vi pleier å sette den i ovnen på 40 grader, men badets varmekabler fungerer også utmerket.
    Pizzabunn før heving
  5. Når deigen har doblet sin størrelse, ta den ut av bakebollen og elt den kraftig i 5 nye minutter. Del opp deigen i like biter og kjevle den ut til ønsket størrelse. Den skal være så tynn som mulig uten at den revner eller får hull.
    pizzabunn etter heving
  6. Ha på ønsket fyll og steik pizzaen på 225 grader til skorpa begynner å bli gyllen. Ca 8-12 minutter.
    pizza med soya

Notater

Som topping bruker vi for eksempel:



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.