Vegansk falafel

Falafel lages på mange ulike måter, men hvis du først har smakt en som er laga på ferske kikerter, da går du aldri tilbake til de som lages på kokte. I hvert fall var det slik for oss!
Vi spiser falafel med disse sausene: Cashew- og tahinidressing og mangosaus.

Stemmer: 6
Rating: 4.83
Deg:
Rating: 4.83
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
30 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
9 timer |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 250 g kikerter bløtlagt i minst 8 timer
- 0,5 dl sammalt spelt eller feks. kikertmjøl for en glutenfri variant
- 10 g fersk koriander (en neve = ca 10 gram)
- 10 g fersk persille (en neve = ca 10 gram)
- 2 fedd hvitlauk
- 1 ts spisskummen
- 2 ts sitronsaft
- 3 krm himalayasalt
- 1 knivsodd pepper
- 0,5 dl smaksnøytral olje til steiking
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 4.83 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Skyll kikertene og kjør dem i ei kjøkkenmaskin sammen med alle ingrediensene. Kjør til du har fått en passe fimnalt masse.
- Form små boller med henda.
- Varm olje i ei panne. Vi bruker litt over middels varme når vi steiker falafel.
- Steik ca. 5 minutter på hver side til falaflene har fått en gyllen farge.
- Server med enten cashew- og tahinisaus, eller mangosaus og kebabsaus.
Author: HeleneGuaker