Pasta med kantarellsaus

Pasta med kantarellsaus

Høsten er tid for sopp, det er det liksom ingen tvil om. Men det er ikke alle som har tid eller mulighet til å gå i skogen og plukke – og spesielt dårlig sopp-år er det også i år på grunn av sommertørken. Derfor har jeg vært på butikken og kjøpt kantareller. Men de smaker skikkelig godt de også!

Skriv ut

Pasta med kantarellsaus

Pasta med soppsaus
Stemmer: 9
Rating: 4.56
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

20 minutter

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

20 minutter

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Pasta med soppsaus
Stemmer: 9
Rating: 4.56
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Rens soppen og steik i ca. 2 ss. olje på middels varme i ca. 15 minutter, til den er gyllen og nesten litt "sprø" i kantene. Ha i salt og pepper underveis.
    Kantareller i steikepanne
  2. Kok pasta som anvist på pakka. Jeg bruker spelt fullkornspasta som jeg kjøper på velassorterte matbutikker, på nett eller på helsekost.
  3. Ha i løk og hvitløk i panna og steik ytterligere i 3-4 minutter.
  4. Hvis du bruker miso er det lurt å røre den ut i 1 ss vann. Hvis ikke må du være veldig nøye med å jevne misoklumpen ut i sausen. Ha den i steikepanna.
  5. Ha i resten av ingrediensene og rør hele tida så det ikke svir seg. La steikepanna stå på plata helt til sausen har blitt så tjukk som du ønsker.
    Soppstuing til pasta
  6. Server med pasta og salat.
    Pasta med soppsaus

Notater

Psst! Denne soppsausen er også nydelig bare rett på skiva. Det minner om da jeg var lita og mor tok meg med på sopptur i skauen bak huset. Så kom vi hjem og rensa soppen, fikk faren min til å stikke tunga bortpå de soppene vi var i tvil om, og så stekte vi de vi beholdt med salt og pepper og rømme og hadde på skiva.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.