Pasta med kantarellsaus

Høsten er tid for sopp, det er det liksom ingen tvil om. Men det er ikke alle som har tid eller mulighet til å gå i skogen og plukke – og spesielt dårlig sopp-år er det også i år på grunn av sommertørken. Derfor har jeg vært på butikken og kjøpt kantareller. Men de smaker skikkelig godt de også!

Stemmer: 9
Rating: 4.56
Deg:
Rating: 4.56
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
20 minutter |
Totaltid |
30 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 160 g kantareller
- 0,5 stk rødløk i skiver. Kan også bruke gul løk eller sjalottløk.
- 4 fedd hvitløk finhakket
- 1 knivsodd himalayasalt
- 1 knivsodd pepper
- 1 ts miso kan erstattes med soya- eller tamarisaus
- 2,5 dl plantefløte
- 1 ss næringsgjær
- 200 g pasta
- 1 knivsodd timian
- 1 knivsodd rosmarin
- grønn salat
- paprika
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 9
Rating: 4.56 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Rens soppen og steik i ca. 2 ss. olje på middels varme i ca. 15 minutter, til den er gyllen og nesten litt "sprø" i kantene. Ha i salt og pepper underveis.
- Kok pasta som anvist på pakka. Jeg bruker spelt fullkornspasta som jeg kjøper på velassorterte matbutikker, på nett eller på helsekost.
- Ha i løk og hvitløk i panna og steik ytterligere i 3-4 minutter.
- Hvis du bruker miso er det lurt å røre den ut i 1 ss vann. Hvis ikke må du være veldig nøye med å jevne misoklumpen ut i sausen. Ha den i steikepanna.
- Ha i resten av ingrediensene og rør hele tida så det ikke svir seg. La steikepanna stå på plata helt til sausen har blitt så tjukk som du ønsker.
- Server med pasta og salat.
Notater
Psst! Denne soppsausen er også nydelig bare rett på skiva. Det minner om da jeg var lita og mor tok meg med på sopptur i skauen bak huset. Så kom vi hjem og rensa soppen, fikk faren min til å stikke tunga bortpå de soppene vi var i tvil om, og så stekte vi de vi beholdt med salt og pepper og rømme og hadde på skiva.
Author: HeleneGuaker