Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Dette er en sånn «man tager hva man haver»-oppskrift, som egentlig er en av mine favorittmåter å lage mat på. Jeg hadde lyst på noe med pasta, og hadde denne lure osteerstatningen i kjøleskapet. I tillegg hadde jeg gulrot, sopp, løk, squash, paprika, hvitløk og cherrytomater. Det ble til en lettspiselig og mild middag proppfull av gode smaker.

Her står du naturligvis fritt til å bytte ut alle grønnsakene med dine favoritter eller det du tilfeldigvis har i kjøleskapet.

Pasta med osteaktig saus og grønnsaker
Skriv ut

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Pasta med osteaktig saus
Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Ostesaus
Tilbehør
Pasta
  • 250 g pasta vi bruker fullkorn spelt fra Helios, som er en av de sunneste pastatypene på markedet
  • vann
  • salt

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Ostesaus
Tilbehør
Pasta
  • 250 g pasta vi bruker fullkorn spelt fra Helios, som er en av de sunneste pastatypene på markedet
  • vann
  • salt
Pasta med osteaktig saus
Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Osteerstatning
  1. Hvis du ikke allerede har ost i kjøleskapet, lager du den først. Følg anvisningen i oppskriften som ligger vedlagt som lenke i innledningen. Hvis du har osten klar, kan du begynne rett på tilbehøret og vente litt med sausen.
Tilbehør
  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Bak cherrytomat sammen med litt olje og salt i ca. 30 minutter.
  3. Imens steiker du sopp på middels varme til den har fått en gyllen skorpe. Ha i løk og steik i et par minutter til. Legg til side.
  4. Fortsett med squash og steik til ønsket konsistens. Hvis du liker at den gir litt tyggemotstand, steiker du i få minutter på høy varme. Hvis du ønsker at den er litt mykere, steiker du på litt lavere varme og litt lengre. Legg til side.
  5. Sett over vann til pasta.
  6. Steik gulrot på middels varme til den er passe mør. Hvis du har brukt ostehøvel og laget tynne strimler, trenger du ikke steike mer enn i noen få minutter. De trenger litt mer tid om de er kuttet i tykkere biter. Her gjelder det å smake litt underveis og finne ut hva du liker best.
  7. Når vannet koker har du i pastaen og gjør klar til å tynne ut osten.
  8. Når gulrotbitene er nesten ferdige, har du i paprika og lar alt surre til den faller litt sammen. Det tar ikke lang tid og vi anbefaler at du står parat ved steikepanna hele tiden. Nå er tilbehøret klart! Vi pleier å ha alle ingrediensene tilbake i panna, slik at maten holder seg varm. Strø over vårløk.
Ostesaus
  1. Ha osten i en kjele sammen med hvitløk og tynn ut med plantemelk. Kok opp. Hvis du liker en skikkelig tykk ostesaus, holder du igjen på plantemelka. Hvis du liker en litt tynnere konsistens, har du i mer. Rør hele tiden sånn at sausen ikke svir seg.
  2. Ha i salt, noen dråper hvitvinseddik eller sitron, urter, friske eller tørkede, etter smak. Vi liker å ha i fersk basilikum eller noen klyper timian og salvie.
  3. Server når de ovnsbakte cherrytomatene ikke lenger koker innvendig.
    Ovnsbakte cherrytomater


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.