Bakt potet

Bakt potet

Jeg har alltid trodd at bakt potet krever en grill, varme glør og folie. Inntil jeg sto uten alle disse tre tingene. Men jeg hadde fryktelig lyst på bakt potet, og jeg hadde potet og en steikeovn. Nå er det bakt potet året rundt her i huset!

Bakt potet med vegansk cheddar

UmamiRama har mange minner fra den tiden da toppen av kransekaka var å få seg en bakt potet med ost og skinke etter en lang kveld på byen. Den tiden er over, og heldigvis for det, kan man vel si.

Nå er tiden inne for å ta bakt potet tilbake og gjøre den litt mer raffinert. Se tips til topping her, og flere under i notatfeltet helt nederst på siden.

Vegansk bønnepostei med tamari

Luksushummus

Skriv ut

Bakt potet

Vegansk bakt potet med cheddar
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

70 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

70 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Vegansk bakt potet med cheddar
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Vask potetene, skjær et kryss på toppen og strø over litt salt. Mange oppskrifter til bakt potet sier at du skal pakke potetene inn i folie før du putter dem i ovnen. Det produserer mye søppel og er helt unødvendig for å få det digge bakte resultatet.
  3. Legg potetene i en ildfast form og la stå midt i ovnen i 50-60 minutter, alt ettersom hvor store potetene er. Skinnet skal begynne å rynke seg litt. Hvis du er usikker på om de er ferdige, kan du ta dem ut og stikke en trepinne eller en gaffel gjennom. Hvis potetkjøttet gir etter, er de ferdige.
  4. La potetene hvile litt på benken til du kan ta på dem uten å svi av deg fingertuppene. Gi dem en skikkelig skvis slik at de åpner seg.
  5. Fyll potetene med grønnsaker, sopp og sauser. Se tips i notatfeltet under.
    Bakt potet med vegansk cheddar

Notater

Har du noen gang prøvd å lage vegansk cheddar? Det er så lett at det nesten ikke er til å tro. Oppskriften finner du her: Vegansk cheddar Vår himmelske cashewkrem er også utrolig godt i bakt potet. Oppskriften finner du her: Himmelsk cashewkrem Pesto i alle mulige former passer også til bakt potet. Vi anbefaler denne tomatpestoen: Vegansk tomatpesto og oljebasert ruccolapesto: Ruccolapesto



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.