Luksushummus

Luksushummus

Hummus er et proteinrikt pålegg med skikkelig digg smak, og det er superenkelt å lage. Hvis du ønsker en mer hverdagslig variant, kan du sløyfe feks tamari/soyasaus, tahini og koriander. Det blir godt lell!

Se også denne varianten med rødbet.

Jeg har alltid en form for hummus stående i kjøleskapet, og bruker det både som pålegg og tilbehør til lunsj- og middagsretter. Det finnes knapt noe som hummus ikke passer til!

Skriv ut

Hummus

Hummus
Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Totaltid

10 minutter

Porsjoner

dl

Ingredienser

Totaltid

10 minutter

Porsjoner

dl

Ingredienser

Hummus
Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og smak til. Og dette er ikke kødd: Man MÅ bruke smaksløkene sine og justere oppskriften etter sine egne preferanser. Det gjelder alle oppskrifter! Vi har ulike munner, og smaker ting forskjellig. Hvis du er vant med mye salt, så kan det hende du må bruke mer enn det som står i oppskriften. Hvis du er vant med mye sukker, kan det godt hende du opplever hjemmelaget mat uten mye sukker i som bitter. Hvis du røyker eller snuser eller bruker mye tyggis, har dette også noe å si. Alt vi har i oss har noe å si for hvordan munnen har det og tar det.
  2. Hvis du lager en stor batch, kan du fryse hummusen. Bare sørg for å dekke den med et lag olivenolje slik at fuktigheten ikke slipper ut.
  3. Server på knekkebrød eller ferskt brød, i lomper sammen med grønnsakspølse, eller helt enkelt som dip.
    Hummus


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.