Vegansk snickers

Alle som har spist Snickers vet at peanøtter, sjokolade og karamell er de tre viktigste ingrediensene. Men visste du at det er kjempelett å lage selv?
Vi sier det bare rett ut: Dette er himmelen for alle som elsker snickers. Og dessert. Og sjokolade. Og peanøtter. Og alt som smaker digg. Og for alle som liker mat som smaker digg, som også liker å kunne gå på butikken en fredagskveld og bare smelle sammen noe gøyalt. No bake, bare fryse!


Stemmer: 8
Rating: 4.63
Deg:
Rating: 4.63
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
30 minutter |
Totaltid |
90 minutter |
Porsjoner |
barer
|
Ingredienser
Karamellfyll
- 190 g dadler
- 50 g grovt peanøttsmør
- 1 dl vann
- 2 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 1 krm vaniljepulver kan sløyfes eller erstattes med vaniljeekstrakt eller fersk vanilje
Fudge
- 60 g havremel hvis du ikke har mel kan du kjøre havregryn i en tørr blender i 1-2 minutter
- 60 g karamellfyll
Topping
- 65 g peanøtter
- 100 g 70 % mørk sjokolade
Rett og region
Ingredienser
Karamellfyll
Fudge
Topping
|
![]()
Stemmer: 8
Rating: 4.63 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Karamellfyll
- Kjør alle ingrediensene til karamellen i en kjøkkenmaskin.
Fudge
- Bland like mengder havremel og karamellfyll i kjøkkenmaskinen. Du bruker ca. 1/3 av karamellfyllet i fudgen. Resten av karamellfyllet skal på toppen av fudgen.
- Fudgen skal bli en ganske sticky deig som du lett kan klemme til i en boks. Til oppskriften som gir 6 barer bruker vi en matboks som er ca. 15x11 cm stor. Legg et halvt bakepapir i bunnen av boksen før du klemmer fudgen ned. Det gjør at du lett kan heise snickerskaken opp av boksen for oppdeling i barer, etter at den har stått i fryseren.
Topping
- Smør karamellfyllet i et jevnt lag utover fudgen. Strø peanøttene over og dytt dem forsiktig ned. Sett i fryseren så lenge.
- Smelt sjokoladen i vannbad og fordel jevnt utover snickerskaken.
- Sett i fryseren i ca en time. Del i barer eller ønsket form, og server umiddelbart. Oppbevar dem i fryseren om du ikke skal spise dem med en gang.
Author: Vegard Hanssen
Nydelig og samridig sunn kake! Nammm!
(Sist hadde jeg ikke nok dadler, erstattet med 1/3 fiken og det gikk helt fint.)
Så kjekt å høre! Hørtes godt ut med fiken også. Nam!