Grønnsakswok med sobanudler

Wok er en av de sunneste og mest smakfulle måtene å få i seg grønnsaker på. Det ser ut som en avansert oppskrift ved første øyekast, men fortvil ikke! Woksausen og soppmarinaden er nesten klin like. Om du har veeeldig dårlig tid kan du droppen soppen eller tofuen.
Har du god tid, så lag retten stegvis. Begynn med den karamelliserte soppen. Mens den står i ovnen følger du oppskriften nedenunder punktvis.
Bruk de grønnsakene du selv foretrekker i denne woken. Mangler du f.eks. sesamfrø, sesamolje og spisepinner, kan du likevel lage og spise denne retten med hell.
Her finner du oppskriften til karamellisert sopp.
Her finner du oppskriften til tamaristekt tofu.

Stemmer: 6
Rating: 4.67
Deg:
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
20 minutter |
Totaltid |
40 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
Grønnsakswok
- 150 g squash i halvmåner
- 100 g gulrot i staver
- 130 g brokkoli i små buketter
- 100 g sukkererter kutta i to
- 70 g rød paprika i mellomstore biter
- 1 stilk vårløk i ringer til garnityr
- 2 never koriander til garnityr
- 2 ts sesamfrø til garnityr
- fersk chilli til garnityr
Woksaus
- 0,5 dl tamari
- 2 ts olivenolje
- 0,5 lime bare saft, ikke fruktkjøttet
- 1 ts agavesirup
- 1 ss sesamolje eller nøytral olje, sånn som solsikkeolje.
- 1 ts chilli finhakket
- 2 ts ingefær raspet
- 1 fedd hvitløk finhakket
Sobanudler
- 150 g sobanudler eller den typen nudler du foretrekker
Ingredienser
Grønnsakswok
Woksaus
Sobanudler
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 4.67 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Woksaus
- Bland alle ingrediensene til sausen i et glass med lokk, sånn at du kan riste alle ingrediensene godt sammen.
Sobanudler
- Kok nudlene som anvist på pakken, sil av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. Slik holder de på fastheten. Ikke kok dem for lenge! Sobanudler er lagd på bokhvete og kjøpes på helsekostbutikk eller på nett.
Grønnsakswok
- Kutt grønnsakene til woken.
- Stek tofu i tamari/soyasaus og olje som anvist i oppskriften i innledningen. Woken smaker kjempegodt uten tofu, men den metter litt mer med.
- Stek grønnsakene på hard varme. De hardeste grønnsakene has i panna først. De skal ikke stekes lenge, bare nok til å bli krønsjy. Har du ikke wokpanne, så kommer du langt med en vanlig stekepanne.
- Sleng nudlene oppi panna sammen med grønnsakene og woksausen, og bland godt, til klumpen med nudler deler seg i fine strimler. Hvis du kan pannekake-vendeteknikken så er det den beste måten å blande inn woksausen i woken.
- Server med koriander, tofu, og ovnsbakt sopp. Strø over litt sesamfrø og ferske chiliskiver helt til slutt.
Author: HeleneGuaker