Rødbetsalat med cashewmozzarella

Synes du det høres ambisiøst ut å lage vegansk mozzarella? Det gjorde jeg også. Inntil jeg prøvde det. Du trenger tre nøkkelingredienser for å få til denne salaten: Rå cashewnøtter, næringsgjær og en eller annen form for stivelse.
Jeg bruker tapiocamel, men man kan også bruke arrowroot. Da kan det hende du må justere mengden stivelse. Ikke bruk maismel, for da blir mozzarellaen din gul.
OBS: Bruk måleskjeer når du lager oppskrifter med spiseskjemål. En skje som du spiser suppe med har ikke samme mål som en måleskje-spiseskje.


Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Lagetid |
20 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
Cashewmozzarella
- 60 g rå cashewnøtter 60 g = ca. 1 dl
- 2,5 dl vann
- 3 ss tapiocamel
- 1 ss næringsgjær
- 2 ts sitronsaft
- 1 ts eplesidereddik kan sløyfes eller erstattes med litt mer sitronsaft
- 3 krm himalayasalt eller annet uraffinert salt bruker du seltin eller annet natriumredusert salt, kan det hende du må øke mengden
Rødbetsalat
- Byggryn må bløtlegges i 8 timer før de kokes i ca 1 time, med mindre du bruker perlebygg. Disse trenger ikke mer enn ca. en halvtimes koking.
- rødbeter bakes i ovnen
- eple
- ruccola
- Cashewmozzarella
- valnøtter
- balsamicoeddik
Ingredienser
Cashewmozzarella
Rødbetsalat
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Cashewmozzarella
- Mal rå cashewnøtter (altså ikke ristet og saltet) i en kjøkkenmaskin til du får en jevn og fin masse. Jo skarpere kniver du har, dess bedre er det. Hvis nøttemassen blir litt kornete, vil også mozzarellaen bli kornete. Det har dog ingenting å si for smaken, og svært lite å si for konsistensen.
- Ha nøttemassen i en tykkbunnet kjele sammen med resten av ingrediensene.
- Sett platen på middels/høy varme og rør konstant til du får en slags ball/klump som "slipper" bunnen av kjelen.
- Ha massen over i en litt dyp skål og sett den til kjøling. Hvis du vil at den skal kjøles ned raskt, kan du sette den i kjøleskapet sammen med et frossent kjøleelement. Da vil kjøleskapet ditt holde seg kaldt selv om ostemassen sender fra seg litt varme.
- Når osten er kald, kan du dele den opp i biter og forme dem som små baller, om du vil. Den er kjempegod både i en klassisk tomat-og mozzarellasalat, på pizza og i min favoritt: Rødbetsalat.
Rødbetsalat
- Kutt rødbeter i båter. Ha over litt olivenolje og salt. Bak i ovnen på 200 grader i om lag 30 minutter, avhengig av hvor store rødbetbåtene er. Hvis du bruker dampfunksjon kan du sette ovnen på 180 grader, damp rødbetene i ca. 20 minutter.
- La rødbetene kjøle seg litt ned og kutt dem i middels tynne skiver. Da blir de nydelige og litt filétaktige i konsistensen.
- Kok byggryn i lettsaltet vann og sil av vannet når ferdigkokt.
- Skjær epler i skiver, bland inn ruccola, rødbeter og litt balsamicoeddik. Dander cashewmozzarella og valnøtter på toppen og server!
Author: HeleneGuaker