Rødbetsalat med cashewmozzarella

Rødbetsalat med cashewmozzarella

Synes du det høres ambisiøst ut å lage vegansk mozzarella? Det gjorde jeg også. Inntil jeg prøvde det. Du trenger tre nøkkelingredienser for å få til denne salaten: Rå cashewnøtter, næringsgjær og en eller annen form for stivelse.

Jeg bruker tapiocamel, men man kan også bruke arrowroot. Da kan det hende du må justere mengden stivelse. Ikke bruk maismel, for da blir mozzarellaen din gul.

OBS: Bruk måleskjeer når du lager oppskrifter med spiseskjemål. En skje som du spiser suppe med har ikke samme mål som en måleskje-spiseskje.

Skriv ut

Rødbetsalat med cashewmozzarella

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Lagetid

20 minutter

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Cashewmozzarella
Rødbetsalat

Rett og region

Lagetid

20 minutter

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Cashewmozzarella
Rødbetsalat
Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Cashewmozzarella
  1. Mal rå cashewnøtter (altså ikke ristet og saltet) i en kjøkkenmaskin til du får en jevn og fin masse. Jo skarpere kniver du har, dess bedre er det. Hvis nøttemassen blir litt kornete, vil også mozzarellaen bli kornete. Det har dog ingenting å si for smaken, og svært lite å si for konsistensen.
  2. Ha nøttemassen i en tykkbunnet kjele sammen med resten av ingrediensene.
  3. Sett platen på middels/høy varme og rør konstant til du får en slags ball/klump som "slipper" bunnen av kjelen.
  4. Ha massen over i en litt dyp skål og sett den til kjøling. Hvis du vil at den skal kjøles ned raskt, kan du sette den i kjøleskapet sammen med et frossent kjøleelement. Da vil kjøleskapet ditt holde seg kaldt selv om ostemassen sender fra seg litt varme.
  5. Når osten er kald, kan du dele den opp i biter og forme dem som små baller, om du vil. Den er kjempegod både i en klassisk tomat-og mozzarellasalat, på pizza og i min favoritt: Rødbetsalat.
Rødbetsalat
  1. Kutt rødbeter i båter. Ha over litt olivenolje og salt. Bak i ovnen på 200 grader i om lag 30 minutter, avhengig av hvor store rødbetbåtene er. Hvis du bruker dampfunksjon kan du sette ovnen på 180 grader, damp rødbetene i ca. 20 minutter.
  2. La rødbetene kjøle seg litt ned og kutt dem i middels tynne skiver. Da blir de nydelige og litt filétaktige i konsistensen.
  3. Kok byggryn i lettsaltet vann og sil av vannet når ferdigkokt.
  4. Skjær epler i skiver, bland inn ruccola, rødbeter og litt balsamicoeddik. Dander cashewmozzarella og valnøtter på toppen og server!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.