Vegansk blomkålsuppe

Blomkålsuppe er en velkjent middagsrett for mange nordmennesker. Denne varianten er superenkel og selvsagt vegansk, og er en av rettene jeg anbefaler hvis du skal ha veganere eller noen med matallergi på besøk.


Stemmer: 11
Rating: 4.55
Deg:
Rating: 4.55
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
20 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 100 g gul løk i skiver
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 400 g blomkål i buketter
- 1 liter vann
- 1,5 stk umamibuljong eller grønnsaksbuljong som er glutenfri hvis du skal servere suppa til glutenallergikere
- 2 ss næringsgjær kan sløyfes, men gir ekstra umami. Altså ekstra god smak.
- 1 krm salt
- 1 krm pepper
- friske urter til garnityr
- røstede frø til garnityr
- olivenolje til garnityr
- brokkoli til garnityr
- vårløk til garnityr
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 11
Rating: 4.55 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Steik løk i 1 ss olje på middels varme i ca. 5 min til den har blitt blank og faller litt sammen. Jo lengre du steiker løken, jo søtere smak får den. Pass på å røre ofte, så den ikke svir seg.
- Ha i hvitløk og steik i ytterligere 2 min. Skru ned varmen et hakk eller to.
- Ha i vann, buljong, salt, pepper og blomkål.
- Kok i ca. 10 min til blomkålbukettene er møre. Jo større buketter du har, jo lenger trenger de å koke.
- Bruk en stavmikser og blend i noen minutter. Jeg pleier å la det være igjen noen biter for litt tyggemotstand.
- Ha i næringsgjær om du har!
- Kutt litt friske urter, litt vårløk eller bladgrønt, kanskje noen friske brokkolibuketter og garner sammen med røstede solsikkefrø e.l. og extra virgin olivenolje. Her er det bare fantasien som setter grenser!
Notater
Tips! Krutonger passer kjempegodt i denne suppa, men dropp det hvis du skal servere suppa til noen med glutenallergi (med mindre du lager på glutenfritt brød).
Author: HeleneGuaker
Yummi. Jeg hakka opp en purreløk som jeg hadde med også.
Nettopp funnet denne siden og dette var første jeg prøvde. Gleder meg til å prøve videre
Hei Thor! Så kjekt å høre:) Det hørtes digg ut med purre oppi. Jeg spiste denne suppa i går (og i dag), og hadde i litt grønnkål på slutten. Det ble veldig godt!