Vegansk pizza med grov bunn

Jeg spiser lite hvetemel fordi det gjør meg utmattet og skjelven. Jeg får rett og slett sukkersjokk! Derfor er tradisjonell pizza en sjeldenhet på tallerkenen min. Men pizza er jo så gooooodt. Derfor har jeg forska meg fram til denne pizzabunnen.
Jeg serverer den med denne superenkle hjemmelagde pizzasausen og denne veganske rømmen.

Stemmer: 6
Rating: 4.67
Deg:
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
60 minutter |
Lagetid |
20 minutter |
Totaltid |
80 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 200 g sammalt spelt finmalt
- 50 g sammalt spelt grovmalt
- 100 g siktet spelt
- 1 ss linfrø
- 10 g tørrgjær
- 1 ts løkpulver
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- 2 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 3,5 dl vann
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 4.67 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Spe lunket vann mens du rører deigen jevn.
- Hvis du har god tid: la deigen stå i 8 timer eller mer på benken, dekket med et håndkle. Jo lenger en slik deig står, jo bedre blir den. Hvis du ikke har så god tid: Sett bakebollen på badegulvet eller et annet lunt sted med et håndkle over og la stå i ca. 30 minutter.
- Kle et stekebrett med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Bruk mel hvis deigen er klissete.
- La deigen stå og heve i nye 30 minutter.
- Sett steikeovnen på 200 grader og forsteik bunnen i 7-8 minutter.
- Fordel saus og foretrukket topping og la pizzaen stå i 12-15 minutter.
- På bildet har jeg brukt sopp, paprika og en vegansk pizzaost, samt bladgrønt og vegansk rømme, som jeg har hatt på etter at pizzaen er ferdigstekt.
- Sprinkle over litt god olivenolje helt til slutt og server!
Author: HeleneGuaker