Bokhvetelapper

Ble det tomt for brød i går og ingen huska på å kjøpe? Og skapet er ribba for mel? Bortsett fra helt innerst, der det ligger en pose bokhvete, som du kjøpte til noe du ikke husker og aldri fikk brukt opp.
Spiser du disse bokhvetelappene får du i deg en god dose protein. Bokhvete er dessuten glutenfrie og smaker nesten som vanlige lapper.


Stemmer: 9
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 9
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en bolle.
- La stå og svelle i 10 min før du steiker i olje. Gir tre-fire lapper, alt ettersom hvor store du lager.
- Hvis du har i ca. halv mengde mer plantemelk enn det som står i oppskriften, blir røren mer som en pannekakerøre.
- Server med banan og friske eller frosne bær.
Notater
Hvis du ønsker den gode saltsmaken som smør gir, kan du strø litt salt i panna før du har i røra.
Bokhvete er ikke et korn, men faktisk ei nøtt, og dessuten en fjern slektning av rabarbra, i følge Wikipedia. Den er rik på aminosyren lysin, som er en av de essensielle aminosyrene som kroppen ikke sjøl kan fremstille, men som må tilføres gjennom maten.
Author: HeleneGuaker
Hva menes med most eple? Er det kokt først eller tar du det i blenderen ukokt?
Hei! Jeg har gjort litt forskjellig her. Jeg har både most eplebåter med gaffel eller brukt rivjern. Begge deler funker fint! Ikke kokt det først. Håper det faller i smak!