Råsunne kuler #3

Jeg blir aldri lei av å finne på nye varianter av disse raw dessertkulene. Kjær kule har mange navn, og de kalles både energikuler, daddelkuler, kakaokuler og raw balls. Jeg har gått inn for å innføre «råsunne kuler», og her får du oppskriften til min variant nr. 3.

De er, som navnet tilsier, ikke så veldig søte eller usunne. Jeg liker å ha sånne kuler stående til sjokoladesuget melder seg i ukedagene, og så tar jeg heller en litt søtere variant i helgene. Hvis du vil gjøre denne varianten litt søtere og litt mer «klissete», kan du øke mengden dadler.
Framgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du har fått en jevn masse. Form kuler med hendene.
- Oppbevares i kjøleskap på glass. Jeg synes de smaker ekstra godt når de er kalde og litt ekstra "chewie".
- Tips: Om du ønsker en nøttefri variant, går det fint an å bruke tahini i stedet for peanøttsmør.
Author: HeleneGuaker
Nydelig. Smaker som trøffel godis! Namm!
Herlig!! Så bra at det er flere enn meg som digger dem 😀
Lett å lage, og er kjempegode 😋
Hei Aina,
så kjekt å høre!
Hei! Er stavmikser bra nok? Eller blir det litt for tjukt?
Ida! Herregud denne kommentaren har gått meg hus forbi. Unnskyld! Jeg har prøvd å bruke stavmikser noen ganger, men det pleier som regel å ende med at stavmikseren går varm. Prøvde du?
Kan man erstatte kokosolje med noe annet?
Da ville jeg gått for feks solsikkeolje. Den er nøytral på smak!