Varm kakao med chilli og kanel

Rett før jul er det typisk å bli litt snufsete, og hvis det skjer lager jeg meg alltid en kopp varm kakao med chilli og kanel. Dette er min favoritt-trøst når jeg begynner å føle meg litt krank, og kanskje er det ikke bare en trøst: Kakao inneholder jo som kjent mye antioksidanter også!

Vi bruker rå, økologisk kakao i alle våre oppskrifter, altså 100 % kakao uten tilsatt sukker.

Stemmer: 3
Rating: 4.33
Deg:
Rating: 4.33
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
2 minutter |
Lagetid |
3 minutter |
Totaltid |
5 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- fersk chilli uten frø
- vann
- 2 ss kakaopulver
- 2 dl plantemelk vi bruker soyamelk fra Naturli', laget på europeiske soyabønner
- 2 krm kanel
- søtning
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 4.33 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kutt noen skiver chilli og kok dem i bittelitt vann helt nederst i kjelen. Hvor mye chilli du ønsker å bruke er helt opp til deg selv. Her må du prøve deg fram. Til en kopp bruker jeg fire-fem skiver.
- Skru ned varmen litt og ha i kakao og plantemelk mens du rører godt. La koke i et par minutter til kakaoen har blitt passe tykk. Rør hele tiden.
- Ha i kanel og søtning. Smak til og server.
Author: HeleneGuaker