Hjemmelaget speltbrød

Hjemmelaget speltbrød

Liker du brød med skikkelig god smak? Da anbefaler jeg langtidshevet speltbrød. Dette er i tillegg eltefritt, så du slipper å bruke energi på å elte og vaske en sølete benk etterpå.

Etter min mening er dette den beste måten å bake brød på. Enkelt og supergodt!

hjemmelaget speltbrød
Skriv ut

Hjemmelaget speltbrød

Hjemmelaget speltbrød
Stemmer: 10
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

8 timer

Lagetid

60 minutter

Totaltid

9,5 timer

Porsjoner

lite brød

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

8 timer

Lagetid

60 minutter

Totaltid

9,5 timer

Porsjoner

lite brød

Ingredienser

Hjemmelaget speltbrød
Stemmer: 10
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Spe vann mens du rører deigen jevn.
  3. La deigen stå i 8 timer eller mer på benken, dekket med et håndkle. Jo lenger en slik deig står, jo bedre blir den.
  4. Sett steikeovnen på 200 grader.
  5. Kle en brødform med bakepapir og hell deigen i formen. Til oppskriften på 350 g mel bruker jeg en form som rommer ca 1 liter. Strø over frø til pynt hvis du ønsker.
  6. La brødet stå på rist i 45 minutter i midten av ovnen. La enden av bakepapiret dekke brødet, så det ikke blir brent.
  7. De siste 15 minuttene lar du brødet stå i ovnen uten formen.
  8. Hvor lang tid brødet ditt egentlig trenger, avhenger av ovnen din. Ta det ut og bank på undersiden med knoken. Det skal komme en hul lyd hvis det er ferdig.
  9. La brødet stå i ca. 30 minutter før du skjærer i det, ellers kan det bli vanskelig å skjære fine skiver.
  10. Se serveringstips under.
    Hjemmelaget speltbrød med linseburger

Notater

Server med det økologiske plantemargarinet "Plantego'", økologisk avokado fra Spania (for minst mulig miljøbelastning), linseburger (oppskrift finner du her: Veganske linseburgere) og friske urter.



6 thoughts on “Hjemmelaget speltbrød”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.