Hjemmelaget speltbrød

Liker du brød med skikkelig god smak? Da anbefaler jeg langtidshevet speltbrød. Dette er i tillegg eltefritt, så du slipper å bruke energi på å elte og vaske en sølete benk etterpå.
Etter min mening er dette den beste måten å bake brød på. Enkelt og supergodt!


Stemmer: 10
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
8 timer |
Lagetid |
60 minutter |
Totaltid |
9,5 timer |
Porsjoner |
lite brød
|
Ingredienser
- 200 g sammalt spelt finmalt
- 100 g sammalt spelt grovmalt
- 50 g siktet spelt
- 1 ss linfrø
- 5 g tørrgjær
- 2 krm himalayasalt eller annet bergsalt for å unngå eventuelle miljøgifter
- 3,5 dl kaldt vann
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 10
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Spe vann mens du rører deigen jevn.
- La deigen stå i 8 timer eller mer på benken, dekket med et håndkle. Jo lenger en slik deig står, jo bedre blir den.
- Sett steikeovnen på 200 grader.
- Kle en brødform med bakepapir og hell deigen i formen. Til oppskriften på 350 g mel bruker jeg en form som rommer ca 1 liter. Strø over frø til pynt hvis du ønsker.
- La brødet stå på rist i 45 minutter i midten av ovnen. La enden av bakepapiret dekke brødet, så det ikke blir brent.
- De siste 15 minuttene lar du brødet stå i ovnen uten formen.
- Hvor lang tid brødet ditt egentlig trenger, avhenger av ovnen din. Ta det ut og bank på undersiden med knoken. Det skal komme en hul lyd hvis det er ferdig.
- La brødet stå i ca. 30 minutter før du skjærer i det, ellers kan det bli vanskelig å skjære fine skiver.
- Se serveringstips under.
Notater
Server med det økologiske plantemargarinet "Plantego'", økologisk avokado fra Spania (for minst mulig miljøbelastning), linseburger (oppskrift finner du her: Veganske linseburgere) og friske urter.
Author: HeleneGuaker
Mange takk! Smaker fortreffelig. Brukte mel fra Norsk Urkorn og surdeig istedet for gjær.
Så kjekt å høre! Hørtes nydelig ut å bruke surdeig.
Vet du grovhetsskalaen på brødet?
Hei! Det veit jeg dessverre ikke, men det går det vel kasnkje an å regne ut? Siden det er 300 g grovt mjøl og 50 g fint, vil jeg mene det er opp mot 100 % grovt!
Nydelig brød. Elsker bare den som er! Og baker hver uke. Takk for oppskrift!
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding:)