Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe er godt. Hjemmelaget tomatsuppe med litt paprika er enda bedre. Topper du den med litt tahini og plantefløte blir den fyldig og rund, men jeg lover: proppfull av smak. Liksom bare, best!

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
20 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 50 gul gul løk i skiver
- 4 fedd hvitløk grovhakket
- 1 halv rød paprika i skiver
- 750 g grovhakket tomat enten ferske eller fra boks
- 4 stk soltørket tomat
- 1 dl plantefløte
- 1 ss tahini finnes ofte i glutenfrihylla på vanlig matbutikk
- 3 båter appelsin kan erstattes med appelsinjuice
- salt & pepper
- basilikum garnityr
- extra virgin olivenolje garnityr
- stavmikser
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kutt løken i skiver og steik i olje på middels varme i ca 4-5 minutter til den blir blank og falle litt sammen.
- Grovhakk hvitløk og ha i kjelen sammen med løken. Steik i ytterligere to minutter.
- Kutt paprika i grove skiver og steik sammen med løk og hvitløk i ca. fem minutter. Skru ned varmen hvis du ser at løken begynner å bli brun i kantene.
- Ha i grovhakket tomat og soltørka tomat. Legg på et lokk og kok opp.
- Ta kjelen av plata, ha i plantefløte og tahini, og miks suppa jevn med en stavmikser.
- Finhakk appelsinbåtene og ha i suppa. Smak til med salt og pepper.
- Jeg server den med godt brød eller krutonger, litt olivenolje og basilikum.
Author: HeleneGuaker