Vegansk potetsuppe med bønner og eple

Har du noen gang prøvd eple i middagssuppe? Ikke jeg heller, før jeg lagde denne. Det ble kjempegodt! Eple gir en frisk og syrlig smak, og samtidig litt krønsj å bite i.
Jeg bruker store hvite bønner i denne suppa, noe som gir en litt nøtteaktig smak. I tillegg er de rike på kostfiber og protein, kalsium, kalium, jern og folat.
Server suppa med hjemmelagde krutonger eller tamaristekt tofu.

Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
70 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
80 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 500 g potet
- 250 g store, hvite bønner
- olje til steiking
- 130 g gul løk i skiver
- 4 fedd hvitløk finhakket
- 1 liter buljong til 1 liter buljong brukes to buljongterninger og 1 liter vann
- 3 ss næringsgjær
- 1 krm pepper
- 1 ts himalayasalt eller annet bergsalt
- 1 stk syrlig og friskt eple
- vårløk til garnityr
- krutonger til garnityr
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kok potet og bønner i hver sin kjele. Poteter trenger alt fra 25-35 minutter på å bli møre, alt fra hvor store de er. Hvite bønner trenger ca. 70 minutter. Du kan bruke hermetiserte bønner for å korte ned tida.
- Ta potetene av plata når de er ferdigkokte og del dem i terninger. Hvis du ønsker å skrelle potetene gjør du det først. Jeg pleier ikke å skrelle dem, da mye av potetens næringsstoffer sitter i skallet.
- Skyll bønnene under kaldt vann når de er blitt møre.
- Varm olje i en stor kjele og steik løk i 5-7 minutt på middels varme.
- Ha i hvitløk og steik i ytterligere 2 minutt. Skru ned varmen et hakk eller to.
- Trekk kjelen av plata. Ha i halvparten av buljongvannet sammen med potetene og bønnene.
- Bruk en stavmikser og kjør til du får en jevn masse. Hvis du ikke har stavmikser, kan du også bruke kjøkkenmaskin for å mose bønnene og potetene. Bare sørg for at ikke ingrediensene dine er for varme, da det kan påvirke plasten i apparatet du bruker.
- Sett kjelen på plata igjen og ha i resten av buljongvannet sammen med næringsgjær.
- Kok opp og server med biter av friskt eple, vårløk og for eksempel krutonger, som du finner oppskriften til i innledningen.
Author: HeleneGuaker