Vegansk potetsuppe med bønner og eple

Vegansk potetsuppe med bønner og eple

Har du noen gang prøvd eple i middagssuppe? Ikke jeg heller, før jeg lagde denne. Det ble kjempegodt! Eple gir en frisk og syrlig smak, og samtidig litt krønsj å bite i.

Jeg bruker store hvite bønner i denne suppa, noe som gir en litt nøtteaktig smak. I tillegg er de rike på kostfiber og protein, kalsium, kalium, jern og folat.

Server suppa med hjemmelagde krutonger eller tamaristekt tofu.

Skriv ut

Vegansk potetsuppe med bønner og eple

Vegansk potetsuppe med bønner og eple
Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

70 minutter

Lagetid

10 minutter

Totaltid

80 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

70 minutter

Lagetid

10 minutter

Totaltid

80 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Vegansk potetsuppe med bønner og eple
Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kok potet og bønner i hver sin kjele. Poteter trenger alt fra 25-35 minutter på å bli møre, alt fra hvor store de er. Hvite bønner trenger ca. 70 minutter. Du kan bruke hermetiserte bønner for å korte ned tida.
  2. Ta potetene av plata når de er ferdigkokte og del dem i terninger. Hvis du ønsker å skrelle potetene gjør du det først. Jeg pleier ikke å skrelle dem, da mye av potetens næringsstoffer sitter i skallet.
  3. Skyll bønnene under kaldt vann når de er blitt møre.
  4. Varm olje i en stor kjele og steik løk i 5-7 minutt på middels varme.
  5. Ha i hvitløk og steik i ytterligere 2 minutt. Skru ned varmen et hakk eller to.
  6. Trekk kjelen av plata. Ha i halvparten av buljongvannet sammen med potetene og bønnene.
  7. Bruk en stavmikser og kjør til du får en jevn masse. Hvis du ikke har stavmikser, kan du også bruke kjøkkenmaskin for å mose bønnene og potetene. Bare sørg for at ikke ingrediensene dine er for varme, da det kan påvirke plasten i apparatet du bruker.
  8. Sett kjelen på plata igjen og ha i resten av buljongvannet sammen med næringsgjær.
  9. Kok opp og server med biter av friskt eple, vårløk og for eksempel krutonger, som du finner oppskriften til i innledningen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.