Ingredient: hvitløk

Vegansk potetsuppe med bønner og eple

Vegansk potetsuppe med bønner og eple

Har du noen gang prøvd eple i middagssuppe? Ikke jeg heller, før jeg lagde denne. Det ble kjempegodt! Eple gir en frisk og syrlig smak, og samtidig litt krønsj å bite i. Les mer...

Vegansk gul curry

Vegansk gul curry

Hvordan lage mat som smaker som på restaurant? Her får du svaret. Curry er en sikker vinner i husstanden, og denne varianten er mild og samtidig varmende på snøkalde vinterdager. Les mer...

Vegansk mungbønnegryte

Vegansk mungbønnegryte

Mungbønner er proteinrike og gode på smak, dessuten er de enkle å få tak i tørka på helsekost eller etniske butikker. I tillegg er de billige og gir masse mat.

Denne gryta er lettvin og rask å lage, og smaker godt både varm og kald – men sørg for å ha bløtlagt bønnene i et par timer når du begynner å lage den!
Les mer...

Hjemmelagde veganske krutonger

Hjemmelagde veganske krutonger

De siste skivene på et brød er ikke nødvendigvis de aller mest fristende, men her i huset kaster vi ikke mat, derfor må brødet få nytt liv som krutonger. Skikkelig godt smaker det også! Les mer...

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Dette er en sånn «man tager hva man haver»-oppskrift, som egentlig er en av mine favorittmåter å lage mat på. Jeg hadde lyst på noe med pasta, og hadde denne lure osteerstatningen i kjøleskapet. I tillegg hadde jeg gulrot, sopp, løk, squash, paprika, hvitløk og cherrytomater. Det ble til en lettspiselig og mild middag proppfull av gode smaker. Les mer...

Ruccolapesto

Ruccolapesto

Etter å ha lagd denne pestoen i dag, er jeg litt lei meg for at jeg ikke lagde masse i sommer da det faktisk var mulig å få tak i norsk ruccola. Det er så utrolig lett å lage, det er supert å fryse i porsjonsglass, og det smaker sååå godt!! Les mer...

Vegansk hjemmelaget lasagne

Vegansk hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne smaker på ingen måte som Toro halvfabrikatlasagne. Spør du meg smaker det tusen ganger bedre. Les mer...

Veganske rødbetburgere

Veganske rødbetburgere

Høsten er rødbet-tid, og denne smakfulle og antioksidantrike grønnsaken gjør seg utrolig godt i veganburgere.

Tips 1: Server med vegansk cheddar. Klikk her for oppskrift.

Tips 2: Lag mange og frys ned. De er helt perfekte å ta opp fra fryseren om morgenen hvis du veit at du har en travel ettermiddag.

 

 
Les mer...

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

50 prosent av UmamiRama var veldig skeptisk da jeg fortalte at middagen i går skulle være stekt ris. Mannen har nemlig bodd i Asia og har spist en del «Fried rice», og han hadde derfor lave forventninger da han kom inn døra.

Jeg på min side var så skråsikker på at jeg hadde fått det til, at jeg ikke klarte å holde triumf-smilet tilbake da han tok sin første bit. Og det smilet ble værende på resten av kvelden.

Det er så enkelt og så godt, og vi ser fram til å servere dette til framtidige middagsgjester. Dette blir en av vår nye signaturretter!

 
Les mer...

Pasta med kantarellsaus

Pasta med kantarellsaus

Høsten er tid for sopp, det er det liksom ingen tvil om. Men det er ikke alle som har tid eller mulighet til å gå i skogen og plukke – og spesielt dårlig sopp-år er det også i år på grunn av sommertørken. Derfor har jeg vært på butikken og kjøpt kantareller. Men de smaker skikkelig godt de også!
Les mer...

Himmelsk cashewkrem

Himmelsk cashewkrem

Dette er et veldig allsidig tilbehør, som passer like godt på skiva som til middagen. En sånn type krem er like essensielt for en veganer å ha i kjøleskapet som spinat er for Skipper’n. Jeg bruker denne både på skiva, i wrap, på pizza, i lasagne og moussaka. Blant annet.
Les mer...

Oljebasert pesto

Oljebasert pesto

Min favorittpesto er den krema varianten. Men noen ganger har man lyst på noe lettere. Her er noe lettere.
Les mer...

Buddha bowl

Buddha bowl

Denne retten har jeg ikke funnet opp selv, men jeg elsker den og lager den gaaanske ofte. Hvorfor? Fordi den er så å si umulig å gjøre feil, den er enkel å lage og den er supersunn. Og så smaker den skikkelig digg.
Les mer...

Vegansk tofu masala

Vegansk tofu masala

Skal du ha gjester? Hvorfor ikke imponere dem med denne indiskinspirerte retten? Den er mild og proppfull av smak.

Nærmere et besøk på indisk restaurant kommer du ikke.

Lurer du på hva du skal servere til? Vi pleier å ha naan og denne friske sitrussalaten.
Les mer...

Sataysaus

Sataysaus

Den beste sataysausen du har smakt! Putt den i en bowl med søtpotet, ris og friske grønnsaker. ELLER bare bruk den som dipsaus til sommerrullene dine. Du kommer ikke til å angre …
Les mer...