Course: Kveldsmat

Vegansk langtidsheva grytebrød

Vegansk langtidsheva grytebrød

Hvis du ikke er glad i å kna og elte og sprute mjøl over hele huset, er dette en super oppskrift for deg. Og så smaker det utrolig godt med langtidsheva brød!
Les mer...

Vegansk misosuppe

Vegansk misosuppe

Vi elsker eksotiske supper! Denne misosuppa er både eksotisk og noe av det raskeste du kan lage. Du må bare sørge for å ha miso i hus før du begynner. Les mer...

Gourmethavregrøt

Gourmethavregrøt

Vi trudde vi visste hvordan man lager havregrøt. Du veit, grøt lagd på de her små, flatvalsa, lettkokte havregryna? Les mer...

Tomatrisotto

Tomatrisotto

«Dette smaker som noe du får på restaurant». Sa Mannen da han fikk smake denne risottoen. Det sier faktisk litt, for han er min skarpeste kritiker. Den må lages med litt kjærlighet og omtanke, og er unnagjort på en time.
Les mer...

Vegansk granola med kokos og valnøtt

Vegansk granola med kokos og valnøtt

Problemet med de fleste butikkjøpte granolaer er at de er dyre, sjelden økologiske, og inneholder ting man kunne klart seg uten. Derfor lager jeg min egen veganske granola. Les mer...

Vegansk tomatpesto

Vegansk tomatpesto

Pålegg er det vi synes er vanskeligst å gjøre spennende. Men her er et allsidig og mildt pålegg som også er digg på pastaen eller til ovnsbakte poteter.
Les mer...

Grønnsaksstuing med sopp

Grønnsaksstuing med sopp

Dette er en enkel siderett som du kan servere hvis du skal ha veganere eller laktoseintolerante på besøk. Bruk den til gnocchi eller annen type pasta, eller til tamaristekt tofu og kokt ris. Les mer...

Imorrabolle

Imorrabolle

Imorrabolle er akkurat det du trenger for å få en bra start på morran, hvis du er som meg og våkner opp skrubbsulten. Havregryn inneholder langsomme karbohydrater, mens banan har noen raske: altså en skikkelig kickstarter som holder deg gående lenge.
Les mer...

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

I dag bestemte jeg meg endelig for å gjøre noe med ris- og quinoarestene i kjøleskapet. Jeg ante ikke hva jeg skulle lage. Men så browsa jeg nettet litt, og tenkte så det knakte, og smakte meg tilslutt fram til dette. Les mer...

Lompelunsj … igjen

Lompelunsj … igjen

Jeg blir ikke lei av å finne på nye varianter av lompelunsj. For tida bruker jeg de store speltlompene fra Ola-lompa (Rema1000). Jeg digger å bare kunne døtte innpå tre stykker rett etter trening. Eller spise til kvelds. Eller til middag hvis jeg har dårlig tid. Da må jeg kanskje ha fire … eller fem. Noe sånt.
Les mer...

Meksikansk wrap med nøttetaco og sylta rødlauk

Meksikansk wrap med nøttetaco og sylta rødlauk

Skal du ha en digg lunsj; en kveld med kos og brettspill; eller be kompisene over for å serie-fråtse på Netflix? Da er meksikansk wrap perfekt. Les mer...

Quinoa- og søtpotetburgere

Quinoa- og søtpotetburgere

Sånne burgere har en tendens til å falle fra hverandre. Det er IKKE et problem med disse rakkerne. De er smakfulle, sunne og enkle å lage, og passer kjempegodt på tallerkenen som erstatning for kjøtt eller fisk. Les mer...

Granola med kanel

Granola med kanel

Granola, frokostblanding, smoothiebowlstrø. Jeg aner ikke hva som er forskjellen, men digg smaker det lell.
Les mer...

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Det kan kanskje se ut som jeg har en liten hang-up på smoothie. Og det har jeg. Men noen ganger er det digg å variere litt. Smoothiebowl kan være et lett mellommåltid eller en skikkelig lunsj, alt ettersom hvor mye stæsj du slenger på toppen.
Les mer...

Krema cashewpesto

Krema cashewpesto

Denne pestoen kan du bruke til alt (nesten). Smør den på skiva. Bland den med pastaen. Ha den over tapas-potetene. Eller bare spis den med ei skje rett fra bollen.
Les mer...

Knekkebrød med rug

Knekkebrød med rug

UmamiRama elsker hjemmelaga knekkebrød. Litt fordi det kiler i magan. Og litt fordi det føles bra å spise mat der vi kjenner alle ingrediensene. Her er det verken tilsatt gjær, sukker eller fargestoffer.
Les mer...

Vegansk havregrøt med frø

Vegansk havregrøt med frø

Her bruker vi nesten samme oppskrifta som når vi lager Imorrabolle, men den tar bare fem minutter å lage – ikke hele natta. Vi koker grøten i stedet for å la den svelle over natta. Les mer...

Sommerruller med sataysaus

Sommerruller med sataysaus

Skal du på tur, ha fest eller kose deg i sofaen? Da er sommerruller vårt beste tips. De kan lages dagen før, er lette å pakke med seg og smuler ikke. Les mer...

Sataysaus

Sataysaus

Den beste sataysausen du har smakt! Putt den i en bowl med søtpotet, ris og friske grønnsaker. ELLER bare bruk den som dipsaus til sommerrullene dine. Du kommer ikke til å angre …
Les mer...