Ingredient: salt

Himmelsk cashewkrem

Himmelsk cashewkrem

Dette er et veldig allsidig tilbehør, som passer like godt på skiva som til middagen. En sånn type krem er like essensielt for en veganer å ha i kjøleskapet som spinat er for Skipper’n. Jeg bruker denne både på skiva, i wrap, på pizza, i lasagne og moussaka. Blant annet.
Les mer...

Parmevegano – glutenfri vegansk parmesan [VIDEO]

Parmevegano – glutenfri vegansk parmesan [VIDEO]

Dette er et avhengighetsskapende (og nesten livsviktig) tillegg i et vegansk kosthold. Kan brukes som smakstilsetter, tilbehør og pålegg. Og det er veldig, veldig enkelt å lage. Les mer...

Oljebasert pesto

Oljebasert pesto

Min favorittpesto er den krema varianten. Men noen ganger har man lyst på noe lettere. Her er noe lettere.
Les mer...

Buddha bowl

Buddha bowl

Denne retten har jeg ikke funnet opp selv, men jeg elsker den og lager den gaaanske ofte. Hvorfor? Fordi den er så å si umulig å gjøre feil, den er enkel å lage og den er supersunn. Og så smaker den skikkelig digg.
Les mer...

Grønnsaksstuing med sopp

Grønnsaksstuing med sopp

Dette er en enkel siderett som du kan servere hvis du skal ha veganere eller laktoseintolerante på besøk. Bruk den til gnocchi eller annen type pasta, eller til tamaristekt tofu og kokt ris. Les mer...

Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine med tomatsaus

Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser. Les mer...

Økologisk pizzabunn

Økologisk pizzabunn

Ferdig pizzabunn er digg. Hjemmelaget pizzabunn er fantastisk. Heløkologisk og hjemmelaget pizzabunn er uslåelig. Les mer...

Vegansk rømmedip

Vegansk rømmedip

Denne dip-en passer kjempegodt til nachochips, potetgull eller potetsalat. Vegansk iMat fraiche fra Oatly gjør det lett å spise vegansk i grillsesongens tid.
Les mer...

Rødbet- og linsesalat

Rødbet- og linsesalat

En nydelig forrett eller tilbehør på et tapasbord. Legger du til quinoa blir det en proteinrik og fullverdig lunsj.
Les mer...

Imorrabolle

Imorrabolle

Imorrabolle er akkurat det du trenger for å få en bra start på morran, hvis du er som meg og våkner opp skrubbsulten. Havregryn inneholder langsomme karbohydrater, mens banan har noen raske: altså en skikkelig kickstarter som holder deg gående lenge.
Les mer...

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

I dag bestemte jeg meg endelig for å gjøre noe med ris- og quinoarestene i kjøleskapet. Jeg ante ikke hva jeg skulle lage. Men så browsa jeg nettet litt, og tenkte så det knakte, og smakte meg tilslutt fram til dette. Les mer...

Sylta rødlauk

Sylta rødlauk

I mange år spørte meg sjøl hvorfor det er sånn at mat smaker mye bedre ute på restaurant enn hjemme. Og så fant jeg endelig svaret. Les mer...

Cashewkrem med paprika

Cashewkrem med paprika

Denne oppskrifta fant jeg originalen til hos rawfoodist Trine Berge. En litt annerledes cashewkrem enn jeg pleier å bruke, men den er MINST like god! Tips til hvordan og hvor du bruker den ser du på bildene, og du finner flere tips nederst på sida.
Les mer...

Quinoa- og søtpotetburgere

Quinoa- og søtpotetburgere

Sånne burgere har en tendens til å falle fra hverandre. Det er IKKE et problem med disse rakkerne. De er smakfulle, sunne og enkle å lage, og passer kjempegodt på tallerkenen som erstatning for kjøtt eller fisk. Les mer...

Granola med kanel

Granola med kanel

Granola, frokostblanding, smoothiebowlstrø. Jeg aner ikke hva som er forskjellen, men digg smaker det lell.
Les mer...

Krema cashewpesto

Krema cashewpesto

Denne pestoen kan du bruke til alt (nesten). Smør den på skiva. Bland den med pastaen. Ha den over tapas-potetene. Eller bare spis den med ei skje rett fra bollen.
Les mer...

Søtpotet- og bønnegryte

Søtpotet- og bønnegryte

Ei rask, sunn og lettvin søtpotetgryte med masse smak. Vi anbefaler å lage denne gryta hvis du skal ha besøk av noen som spiser vegansk eller vegetarisk, eller som er glutenallergikere eller laktoseintolerante. Les mer...

Knekkebrød med rug

Knekkebrød med rug

UmamiRama elsker hjemmelaga knekkebrød. Litt fordi det kiler i magan. Og litt fordi det føles bra å spise mat der vi kjenner alle ingrediensene. Her er det verken tilsatt gjær, sukker eller fargestoffer.
Les mer...

Linsegryte (Daal)

Linsegryte (Daal)

Det ser kanskje ut som om det er mange ingredienser, men denne linsegryta er verdt det. Og den er veldig enkel å få bra!
Les mer...

Vegansk havregrøt med frø

Vegansk havregrøt med frø

Her bruker vi nesten samme oppskrifta som når vi lager Imorrabolle, men den tar bare fem minutter å lage – ikke hele natta. Vi koker grøten i stedet for å la den svelle over natta. Les mer...

Vegansk tofu masala

Vegansk tofu masala

Skal du ha gjester? Hvorfor ikke imponere dem med denne indiskinspirerte retten? Den er mild og proppfull av smak. Les mer...

Nuddelsuppe med tofu

Nuddelsuppe med tofu

Hvem har sagt at nudler trenger å være kjedelig, eller usunt? Jeg bruker sobanudler, som inneholder masse næringsrik bokhvete, samt ingredienser som gulrøtter, sopp, vårløk, og tofu. Nam.
Les mer...